MOSTLY TREES – MOON DOGS

Artiest info
 
facebook
Label: Chase Bliss Records

In tegenstelling tot de grote hoeveelheid Europese of Engelse muziekgroepen die een Amerikaanse sound plegen te brengen opteerde de Amerikaanse formatie ‘Mostly Trees’ uit Minneapolis, Minnesota voor net het tegenovergestelde: zij willen als US-groep klinken als een Britse rockformatie. Hoe dat dan wel mag klinken kunt u horen op hun meest recente album “Moon Dogs” waarop de band negen nummers heeft opgenomen. Het is de opvolger van hun eind 2021 verschenen titelloze debuutplaat “Mostly Trees”.

De band ‘Mostly Trees’ is een kwartet bestaande uit bassist en zanger Jon Po, leadgitarist Joel Korte, ritmegitarist Dan Crowe en drummer John Nelson. Ze namen hun sfeervolle ‘Moon Dogs’-album op in ‘Ronnie’s Place Studio’ in Nashville, Tennessee met Daniel Tashian aan de knoppen als producer. De negen melodieuze ‘Brit Pop’-songs en dromerige indie rocktracks vormen een mooi geheel op deze plaat.

De albumopeningstrack “Absorb” die u op de eerste audiovideo kunt horen klinkt dan ook als iets van de Gallagher-broertjes van ‘Oasis’ en de op de tweede video te beluisteren rocksong “Fears” heeft eveneens iets van een Britse poprockgroep genre ‘Travis’ of ‘Keane’. Dat geldt trouwens eveneens voor powerpopsongs “Electric Sheep” en “I Don’t Care”. De mannen van ‘Mostly Trees’ hebben ook geprobeerd om een catchy melodie te voorzien voor enkele tracks op “Moon Dogs” zoals o.a. in de nummers “Never Break”, de easy-listening albumafsluiter “Lemonade” en het symfonische “If You Know” wat onze favoriete song uit deze plaat is.

(valsam)